Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015




Η Ελλάδα μετατρέπεται σε γερμανική τουριστική αποικία

Με τις “ευλογίες” των πιστωτών της χώρας μας υπογράφτηκε χθες (14/12) το μεσημέρι η κατάπτυστη συμφωνία ξεπουλήματος, από το ελληνικό Δημόσιο, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία, επικεφαλής της οποίας είναι ο γερμανικός όμιλος Fraport AG-Slentel Ltd., σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου.  Μεταξύ των 14 περιφερειακών αεροδρόμιων που εκχωρούνται στον γερμανικό όμιλο, είναι και αυτό της Μυτιλήνης.

Το τίμημα αυτής τς αγοραπωλησίας, ανέρχεται στο ευτελές, σε σχέση με την πραγματική αξία των 14 αεροδρομίων-φιλέτων, ποσό των 1,234 δισ. ευρώ και η προκαταβολή θα καταβληθεί, με την ανάληψη της λειτουργίας, η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2016.

Από τα παραπάνω στοιχεία γίνεται αντιληπτό, ότι η νεο-μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο εκχωρεί, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά υποχρεώνει το ελληνικό Δημόσιο να χάσει μια σημαντική πηγή πάγιων εσόδων και να παραχωρήσει, ουσιαστικά, την “καρδιά” των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας σε γερμανικά χέρια. 

Το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα δεν χάνει μόνο τα αεροδρόμιά της, αλλά και μετατρέπεται σε γερμανική τουριστική αποικία. Το τραγικό είναι, ότι θα πληρώσουμε και από πάνω του Γερμανούς για να μεταβιβαστούν τα αεροδρόμια και να εκχωρήσουμε την καρδιά των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας. Η κύρωση αυτής της αποικιακής συμφωνίας παράδοσης των αεροδρομίων μας θα επισύρει βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Τσίπρα για το εθνικό έγκλημα της εκχώρησης 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων. Η εκχώρηση στην γερμανικών κρατικών συμφερόντων Fraport των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, στη βάση μιας κατάπτυστης συμφωνίας, ισοδυναμεί με πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Η κυβέρνηση, στην ουσία, δεν πωλεί αλλά, όπως προκύπτει από τη σύμβαση, «πληρώνει» και από πάνω τη Fraport για να παραλάβει με προίκα τα 14 αεροδρόμια-φιλέτα.

Ως Λαϊκή Ενότητα δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε την εκχώρηση των 14 περιφερειακών μας αεροδρομίων ούτε θεωρούμε ότι αυτή η παραχώρηση μπορεί να έχει καμιά νομική βάση. Αντίθετα επισύρει τεράστιες πολιτικές και βαρύτατες ποινικές ευθύνες οι οποίες και θα αναζητηθούν μέχρι τέλος. Η ματαίωση της παράδοσης των αεροδρομίων μας και η αναβάθμιση τους υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση είναι η μόνη λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου