Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η Πολιτική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Λέσβου καλεί τους πολίτες του νησιού μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που διοργανώνουν συλλογικότητες και σωματεία το Σάββατο 19 Μάρτη 2016  και ώρα 12:00 στην πλατεία Σαπφούς, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Φέτος η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς κλείσιμο των συνόρων από τη FYROM, την οποία ακολούθησαν ουσιαστικά η Αλβανία και η Βουλγαρία, συνιστά μια τραγική εξέλιξη για τη χώρα μας και τους πρόσφυγες.

Η Ελλάδα έχει τεθεί στην πράξη εκτός Σένγκεν και με ένα τρόπο στεγανοποιείται έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης και ειδικά έναντι της ΕΕ, η οποία παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες.   

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο. Συμφώνησε στην επέμβαση του ΝΑΤΟ και στην παράδοση των προσφύγων στον Ερντογάν για να κατευνάσουν τους ρατσιστές στην ΕΕ. Αφήνει άθικτο το φράχτη στον Έβρο και κατασκευάζει νέες Αμυγδαλέζες.  
Επιπλέον η συνεχιζόμενη προσχώρηση της κυβέρνησης στη λογική της «Ευρώπης-Φρούριο» την οδήγησε σε αδιαφανείς σχεδιασμούς όσο και ντροπιαστικές υποχωρήσεις, με κατάπτυστο αποτέλεσμα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στα κυρίαρχα ζητήματα του προσφυγικού.

Η ελληνική κυβέρνηση με τη δίκη της «βούλα και σφραγίδα» εκχωρεί στο σημερινό τουρκικό καθεστώς το γενικό πρόσταγμα να ερμηνεύει κατά το δοκούν την συνολική ροή των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά.
Αυτές είναι οι πολιτικές, που στρώνουν το δρόμο στην ενίσχυση των ακροδεξιών της Ευρώπης  και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.Είναι η άλλη όψη των μνημονίων, της λιτότητας, της ανεργίας, των περικοπών, της φορομπηξίας και της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. 

 Η σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τα δικαιώματα των προσφύγων είναι απαραίτητο να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές. Με βάση αυτήν η κυβέρνηση και η ΕΕ οφείλουν να ανοίξουν τα σύνορα για ασφαλή διέλευση από τον Έβρο έως τη Νορβηγία. Όσον αφορά τους χώρους φιλοξενίας εμείς λέμε όχι στα κλειστά κέντρα που θα γίνουν κολαστήρια όταν επιχειρηθεί να διαχωριστούν οι έχοντες απόλυτη ανάγκη σε παράτυπους και μη μετανάστες ενώ στην ουσία όλοι είναι πρόσφυγες. Σίτιση, στέγαση, φροντίδα για όλους τους πρόσφυγες.


ΟΧΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου